Thursday, May 29, 2008

AKHIRNYA DAPAT JUGA TANGKAP PROF DR. ZULKIFLI KAT UUM....!!

OLEH : Mej (B) Fauzi Abdullah

Hari ini 28 Mei, 2008, saya terima panggilan telefon daripada Lt Kol Zulkifli Ismail yang baru habis hantar tesis Phd beliau kat UUM. Jadi saya minta dia tunggu saya kat Komplek Changlun. Lebihkurang jam 5.20 ptg saya pun sampai di Changlun & dalam perjalanan saya hubungi Lt Kol Tayazi untuk join sama pekena teh tarik. Sementara menunggu Tayazi, kami ke Komplek Bebas Cukai, Bkt. Kayu Hitam, window shopping!.


Sepanjang perjalanan kami bercerita mengenai kisah masa-masa lampau & perjalanan hidup masing-masing sehinggalah kehari ini. Beliau juga maklumkan pada saya yang beliau berjumpa skot kita Mej Sufian Abd Samad AR Coy (kami pernah boxing sampai saya nampak bintang kena penumbuk Sufian), kebetulan beliau berada di Sg.Petani menghadiri seminar. Saya terus hubungi Mej Sufian untuk join kami pekena teh tarik ptg ni kat Changlun, tetapi beliau tak dapat join kerana malam pun kena hadir seminar anjuran PUSTEKMA.

Jadi kami bertiga O Gp kat Komplek Changlun, pekena mee sup je sebab kat situ tak ada mee mamak, nak pi padang UUM dah tak sempat sebab hari dah petang. Sambil makan-makan kami becerita kisah skot-skot kita, kisah Fuad pandai buat mee goreng & tea tarik, Zali Chat lari laju tapi tak boleh terbang, Ismaul report kadet ikut slope tak ikut tangga, kisah Md Adam pertama kali join skot, Bakar change parade pakai planters order seluar brown, baju biru & macam lagi cerita yang melucukan.Tayazi pula cerita mcmana skot-skot sendiri yang pekena dia untuk kilat kasut & tali pinggang sebab dia ni nampak macam budak baik, jadi skot sendiri pun pekena dia. Kisah di Kota Belud yang hampir-hampir tak lulus modiul taktik kerana Amir Guntur & ada yg tak ambil modiul taktik tapi lulus jugak & macam-macam lagi.


Sorry la skot kami bukan mengata tapi mengenang masa-masa lampau. Dalam pada itu adalah juga cerita yang serius sikit, Prof jumpa Prof, pasal paper Phd & Master diaorang, jadi sapa-sapa yang berhajat nak buat Phd ke atau Master ke, bolehlah nanti jumpa Prof Dr. Zul & Prof Tayazi. Diaorang dah nak khatam, bulan Julai depan. Itulah kisahnya & ini gambar Prof Dr. Zulkifli & Prof Tayazi terkini, panas-panas lagi ni....!!


Dari kiri : Tayazi dan Zul

2 comments:

Anonymous said...

fauzi,makan mee sup.sup apa?den kalu sebut sup2 ni sensitif sikit.1646

Anonymous said...

Zali,yang tu mu kena tanya Zul sebab dia bila mkn sup tu, aku tengok habis semangkuk...tapi tak ada tulang, daun-daunan je..he..he..!! 1679